ISTANBUL – NOVA GODINA – AVIO

ISTANBUL - NOVA GODINA - AVIO

Najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva “Zlatni rog” sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svoj atar uključuje grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva. Klimu karakterišu topli mediteranski vetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora.
Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad, a danas ISTANBUL. Istanbul je ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.

OBILASCI: Istanbul – Plava Džamija – Aja Sofija – Topkapi dvorac – Kapali Čaršija – Tursko veče – Krstarenje Bosforom –  Dolmabahče palata

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan utorak 30.12.2014. BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Viva br.710 u 07:25h. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines TK1082 u 09:25h. (Proveriti tačno vreme letova dva dana pre polaska). Sletanje u Istanbul u 12:15h (lokalno vreme). Panoramsko razgledanje grada iz autobusa, sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.


2.dan sreda 31.12.2014. TOPKAPI DVORAC – DOČEK NOVE GODINE
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska najvećeg sedišta osmanske imperijeTopkapi dvorca. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima, mogućnost organizovanja fakultativni odlazak u neki od nacionalnih restorana zadoček Nove 2015. godine, ili individualni odlazak na neki od trgova i čekanje Nove godine uz vatromet. Noćenje.


3.dan četvrtak 01.01.2015. ISTANBUL 1 – TURSKO VEČE
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni obilazak nekih od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Plave džamije-jedne od najspektakularnijih džamija na svetu, hipodroma-nekadašnjeg središta vizantijske moći u gradu, Aja Sofije-nekada najveće crkve na svetu… Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje.


4.dan petak 02.01.2015. ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE PALATA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Dolmabahče palate. Poseta poslednjeg sedišta sultana i obilazak Selmluka. Transfer na aerodrom za let TK1083 u 18:35h (lokalno vreme). Polazak aviona za Beograd. Sletanje u Beograd u 19:20h.Kraj usluga.

CENA po osobi u €:

Opis Termin putovanja Ukupna cena po osobi
HOTEL 3* 30.12.2014. – 02.01.2015. 269 €

OPIS I LOKACIJA HOTELA :
Smeštaj je u Istanbulu (Turska) u izabranom hotelu u rangu 3*. Nalazi se u centru starog dela Istanbula, u blizini svih kulturno-istorijskih znamenitosti. Hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u navedenom hotelu do popune mesta.
OTTOMAN CAGALOGLU – www.ottomanhotelcagaloglu.com
Hotel se nalazi u starom delu grada i u blizini su svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV-om, telefonom, klimom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd kompanijom Turkish Airlines
 • Smeštaj u izabranom hotelu u rangu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni buffet)
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom
 • Panoramsko razgledanje grada po dolasku u Istanbul
 • Asistenciju lokalnog vodiča na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Troškove avionskih taksi – oko 105 € (avionske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama)
 • Individualno zdravstveno osiguranje ( moze se obezbediti u agenciji )
 • Ulaznice i fakultativne izlete

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI
(podložne su promenama) zavise od broja prijavljenih putnika.

 • Minimum za realizaciju je 15 putnika.
 • Istanbul 1 (hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi dvorac-osnovna ulaznica…) – 50 € (sa ulaznicama) odrasli / 40 € deca
 • Tursko veče (sa večerom i trbušnim plesom) – 35 € odrasli / 25 € deca
 • Dolmabahče palata (sa ulaznicom za Selmluk) – 40 € odrasli / 30 € deca
 • Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji – 30 € / deca 20 €

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 70 €
POPUSTI:

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

 

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Cene smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje dinarsko po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate.Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 10 dana pre polaska na putovanje: gotovinski, plaćanjem Visa, Mastercard, Dina i American Express platnim karticama,  čekovima građana

 

Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.

AGENCIJA DISCOVERY HOLIDAYS – TADDY DOO SE POJAVLJUJE U SVOJSTVU POSREDNIKA

 ZA VIŠE INFORMACIJA I REZERVACIJE:

011/33 74 301

Discovery Holidays

Beograd, Makedonska 30

www.discoveryholidays.rs

Comments are closed.