Kude je taj Niš

JEDNODNEVNI IZLET

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan, Novi Sad – Beograd – Niš – Beograd – Novi Sad 

Sastanak putnika u jutarnjim časovima na dogovorenom mestu. Vožnja auto-putem do isključenja za Niš, i dolazak na prvi lokalitet spomen park Bubanj gde je u toku drugog svetskog rata od strane nemačkih fašista streljano oko 12.000 civila. Brdo Bubanj, udaljeno 3 km od cetnra grada, tokom Drugog svetskog rata bilo je mesto masovnih streljanja zarobljenika iz Koncentracionog logora u Nišu. Na stratištu je nakon oslobođenja podignut spomenik u obliku tri stisnute pesnice koje simbolizuju muškarca, ženu i dete, kao i njihov otpor prema zločinu. Pesnice su visoke 13, 14 i 16 metara i svojom monumentalnošću ostavljaju impresivan utisak na sve posetioce memorijalnog parka. Nakon obilaska spomen parka, krećemo do lokaliteta Logor na Crvenom krstu,  Koncentracioni logor na Crvenom krstu u Nišu formirali su Nemci u septembru 1941. godine. U logoru su bili zatočeni rodoljubi, bez obzira na političku opredeljenost, kao i veliki broj Jevreja i Roma. Od preko 30 000 ljudi zatočenih u logoru više od 10 000 je streljano na Bubnju Grupa od 147 golorukih logoraša je 12. februara 1942. godine napala stražare i pokušala proboj iz logora. U tome je uspelo njih 105, a 42 su ostavila svoje živote na logorskim žicama. To je ujedno prvo organizovano bekstvo iz nekog logora u porobljenoj Evropi. Nakon obilaska logora krećemo ka brdu Čegar i obilazimo spomenik Stevanu Sinđeliću. Na brdu Čegar, na mestu čuvene bitke iz Prvog srpskog ustanka podignut je spomenik u znak sećanja na hrabre ustanike i njihovog komandanta, vojvodu Stevana Sinđelića. Nakon bitke na Čegru, Osmanlije su od lobanja poginulih srpskih ratnika sagradili Ćele Kulu , jedan od najstrašnijih spomenika srpske istorije. Ćele-kula na turskom, a na srpskom kula od ljudskih lobanja jedinstven je spomenik na svetu koji godišnje obiđe preko 30.000 posetilaca. Ovaj zastrašujući  spomenik sazidan je od lobanja srpskih ratnika nakon bitke na Čegru 1809. godine. Kako bi iskalio svoj bes zbog organizovane pobune protiv sultana, tadašnji osmanlijski zapovednik grada Huršid paša, naredio je da se kao opomena lokalnom stanovništvu sagradi kula od lobanja na putu za Carigrad.posle obilaska krećemo ka lokalitetu Ćelke kula,  posle obilaska Ćele kule krećemo ka arheološkom lokalitetu Medijan i obilazimo palatu Cara Konstantina. Posle obilaska Medijane odlazimo ka Niškoj Banji gde ćemo obići banju i kraće se zadržati. Nakon obilaska krećemo ka Malči gde ćemo napraviti pauzu za ručak (FAKULTATIVNO) kao i obilazak vinskih podruma uz degustaciju vina. U prilogu programa je plan obilaska kao i cene degustacije te vas molimo da se prilikomm prijave za putovanje izjasnite za koju degustaciju ste se opredelili. Posle slobodnog vremena vraćamo se za Niš i uz pratnju lokalnog vodiča krećemo u obilazak centra Niša. Obići ćemo Nišku tvrđavu, uži centar Niša, Pešačku zonu, Kazandžijsko sokače a zatim sledi slobodno vreme za slobodne aktivnosti do polaska za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

 

TERMIN PUTOVANJA CENA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA CENA ZA POLAZAK IZ PANČEVA CENA ZA POLAZAK IZ BEOGRADA
11.07.2020
16.08.2020
2500,00 RSD 2300,00 RSD 2100,00 RSD

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (tv,dvd,klima) prema program putovanja / mesta se određuju prema vremenu prijave
 • organizaciju i tehničko vođstvo puta sa licenciranim turističkim vodičem

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za lokalitete Logor, Ćele Kula, Arheološki lokalitet Medijana 600,00 rsd
 • Ručak u restoranu vinarije u Malči
 • Degustacija vina u vinariji u zavisnosti od vrste degustacije od 600,00 do 1300,00 rsd
 • individualne troškove

 

NAČIN PLAĆANJA

 

 • U celosti prilikom rezervacije aranžmana
 • 30% prilikom rezervacije aranžmana a ostatak najdalje 7 dana pred putovanje
 • Platnim karticama Dina, Master,Visa, Maestro.

 

 

POPUSTI I DOPLATE:

 

 • Deca od 0-3 godine ne plaćaju I nemaju sedište u autobusu
 • Deca od 3-8 godina plaćaju 1.600,00 RSD
 • Ukoliko ne postoji dovoljan broj putnika  za polazak iz Banatskog Karlovca min(15) cena transfera do Pančeva je 500,00 rsd

 

 

NAPOMENA: 

Prijave za fakultativne izlete se vrše u agenciji prilikom prijave za putovanje

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U  SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5  DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja Turističke Agencije Organizatora Putovanja

Organizator putovanja: DISCOVERY HOLIDAYS licenca OTP 417/2020 kat. A20 od 25.02.2020.

Uz ovaj program ne važi garancija putovanja.

Za kompletnu ponudu Vas pozivamo da kontaktirate agenciju na broj telefona: +381 (0)11 409 54 56
ili email adresu: office@discoveryholidays.rs

Comments are closed.