LISABON NOVA GODINA AVIO

Lisbon-NYE

6 dana avionom

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine, Lisabon je glavni grad Portugala. Proteže se uzvodno, severno od ušća reke Težo, okupirajući sedam brežuljaka među kojima se ističe Monsanto sa 226 metara nadmorske visine. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona, predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairro Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima. Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum, najveći u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan nedelja 28.12.2014. BEOGRAD – LISABON 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera br.710 dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Lisabon kompanijom TAP Portugal. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku: Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na  most Vasko da Gama  koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa  romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski  trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima…Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan ponedeljak 29.12.2014. 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan utorak 30.12.2014. LISABON– OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – ALKOBASA – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog odlaska do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Alkobasu, gradić koji je dobio ime po dve reke, Alkove i Basa. U središtu grada nalazi se istoimeni manastir, jedan od najvažnijih manastira u Portugalu. Osnovao ga je prvi portugalski kralj, Afonso Enrikeš u slavu pobede nad Mavarima. Obilazak crkve manastirskog kompleksa Alkobase. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4.dan sreda 31.12.2014. LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog odlaska do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku, obilazak Sintre: šetnja po centru Sintre…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kaškaiš. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Dolazak u Kaškaiš, nekadašnje ribarsko selo koje je postalo slavno kada je krajem 19. veka postalo odmaralište kraljevske porodice. Danas je popularno letovalište. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Eštoril, u kome se nalazi jedan od najvećih evropskih kazina. Poznat je po brojnim luksuznim hotelima i igralištima za golf. Povratak u Lisabon. Noćenje.

5.dan četvrtak 01.01.2015. LISABON 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

6.dan petak 02.01.2015. LISABON – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela. Transfer na aerodrom; polazak aviona za Beograd (pogledati vreme u tabeli). Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima 03.01.2015.Kraj usluga.

NAPOMENA: 
Sve prijave i uplate za fakultatitvne izlete se vrše u agenciji pre polaska na put.

CENA po osobi u € :

Paket aranžman / avionski prevoz, smeštaj i obilasci
Opis Termin putovanja Hotel Redovna cena
Doček Nove godine 28.12.2014 – 02.01.2015 Vip Executive Villa Rica 4* 415 €
Hotel Villa Rica 4* nalazi se na 550 metara od Univerziteta u Lisabonu. U ponudi ima zatvoreni bazen, spa centar i sobe sa satelitskom televizijom. Sve klimatizovane sobe uređene su u svetlim bojama i sadrže prostor za sedenje. Na raspolaganju su i sobe za goste sa invaliditetom. Poslovni gosti mogu organizovati sastanke u poslovnom centru hotela. U restoranu Ouro Preto služe se izvrsna portugalska i internacionalna jela. Kafe News nudi lagane obroke i užine. U doručku na bazi švedskog stola možete uživati u restoranu Jardim. Smešten na 200 metara od stanice metroa Entrekampos, ovaj hotel predstavlja odlično polazište za istraživanje Lisabona. Gradskim prevozom možete lako stići i do Aerodroma Lisabon

 CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd sa kompanijom TAP Portugal
 • Smeštaj u hotelu prema tabeli na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim dvokrevetnim sobama
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
 • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Avionske takse – oko 185 € (avionske takse se plaćaju  u agenciji prilikom rezervacije i podložne su promenama)
 • Fakultativne izlete
 • Međunarodno putno osiguranje
 • Individualne troškove putnika

POPUSTI:

 • Treća odrasla osoba: popust 20 €
 • Dete od 2-12 godina u dvokrevetnoj sobi sa dvoje odraslih: popust 30 € (Popust za dete važi u pratnji dve punoplatežne osobe)

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 165 

NAPOMENE U VEZI FAKULATATIVNIH IZLETA:

 Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. (MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE 15 PLATIVIH PUTNIKA). Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Prijave za fakulativne izlete vrše se isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

Sintra, Kabo Da Roka, Kaškaiš i Eštoril – 40 € odrasli / 35 € deca (U cenu nije uključena ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri) Obidoš, Batalja, Nazare, Alkobasa – 60 € odrasli / 55 € deca (U cenu je uključena ulaznica za manastir Batalja) Fado veče – 45 € odrasli / 40 € deca (U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA: 
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekataObjašnjenje: kontinentalni, buffet – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja.U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog ležaja, trećoj odrasloj osobi je odobren gore navedeni popust.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)

OPŠTE NAPOMENE: 
Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka i vreme poletanja aviona
Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 20kg) i 1 ručni prtljag koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml
Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…) .Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije (TAX FREE).
Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

Cene prevoza i smeštaja su izražene u EUR. Plaćanje je dinarsko po prodajnom kursu Intesa banke na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje: gotovinski, čekovima građana sa odloženim plaćanjem do 15. decembra 2014

VAŽNA NAPOMENA:

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima. Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

Uz ovaj aranžman i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja agencije Belvi Travel.

AGENCIJA DISCOVERY HOLIDAYS – TADDY DOO SE POJAVLJUJE U SVOJSTVU POSREDNIKA

ZA VIŠE INFORMACIJA I REZERVACIJE:

011/3374301

Discovery Holidays

Beograd, Makedonska 30

www.discoveryholidays.rs

Comments are closed.