RESAVSKA PEĆINA

JEDNODNEVNI IZLET

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan.  Novi Sad -Beograd- Despotovac-Manastir Manasija-Resavska pećina-Vodopad Veliki Buk-Beograd – Novi Sad

Sastanak putnika u jutarnjim časovima na dogovorenom mestu..Vožnja autoputem do isključenja za Svilajnac a zatim nastavak putovanja ka  Despotovcu i manastiru Manasija zadužbine Despota Stefana Lazarevića. : je jedan od najznačajnijih spomenika srpske srednjovekovne kulture i najznačajnija građevina koja pripada takozvanoj „Moravskoj školi“. Nalazi se na oko 30 kilometara od auto-puta Beograd–Niš, blizu Despotovca. Manastir je podigao despot Stefan Lazarević, poznat i kao Visoki Stefan, čije se mošti, po mišljenju nekih stručnjaka, nalaze u južnom delu crkve, ispod bele mermerne ploče. Gradnja je trajala između 1407. i 1418. godine. Odmah posle osnivanja, Manasija je postala kulturni centar despotovine. Njena „Resavska škola“ bila je prepisivačka radionica i bila je izvor pisanih dela i prevoda i posle pada despotovine (sr), kroz ceo 15. i 16. vek.. Obilazak manastira a zatim nastavak putovanja do jedinstvenog parka minijatura. Park Minijatura  se nalazi na samom izlazu iz Despotovca ka Resavskoj pećini. Trenutna postavka su srpski srednjevekovni manastiri u razmeri 1:17 u odnosu na objekte u stvarnoj veličini. Makete su urađene kao savršena kopija crkava u realnosti. Po obilasku parka minijatura nastavk putovanja ka Resavskoj pećini. Resavska pećina je jedna od najstarijih ispitanih pećina u našoj zemlji, stara je oko 80 miliona godina, dok se stari nakit u pećini procenjuje na 45 miliona godina. Temperatura je konstantna i iznosi 7°C, dok vlažnost vazduha varira od 80-100%. Unutrašnjost pećine obiluje brojnim i raznovrsnim dvoranama, kanalima, galerijama, stubovima, stalaktitima, stalagmitima, draperijama i okamenjenim vodopadima. Nakit pećine počinje od samog ulaza koji se nalazi na 485 m n.v. Nakit nastaje rastvaranjem kalcijum karbonata, a boja zavisi od minerala kroz koji prođe voda. Nakit se pojavljuje u tri boje, a to jecrvena, žuta i bela. Najdominantnijia je crvena boja koja potiče od oksida gvožđa, bela potiče od kristalnog kalcijuma, a žuta od primesa gline.Obilazak Resavske pećine a zatim polazak ka mestu Lisine i vodopadu Veliki buk.  Boravak u bajkovitom restoranu kod vodopada uz ručak (fakultataivno) i mogućnost kupovine projinog brašna u drvenoj vodenici. Nakon ručka polazak ka mestu polaska. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima Kraj putovanja.

 

TERMINI PUTOVANJA CENA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA CENA ZA POLAZAK IZ PANČEVA CENA ZA POLAZAK IZ BEOGRADA
21.06, 20.09.2020. 1700,00 RSD 1500,00 RSD 1300,00 RSD

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turisticke klase (tv,dvd,klima) prema program putovanja / mesta se određuju prema vremenu prijave
 • organizaciju i tehničko vođstvo puta sa licenciranim turističkim vodičem
 • usluge loklanih vodiča

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ručak u restoranu Veliki buk (800,00 rsd)
 • Ulaznice za Resavsku pećinu (350,00 rsd)
 • Ulaznice za prak Minijatura (150,00 rsd)
 • Individualne troškove

 

NAČIN PLAĆANJA

 

 • U celosti prilikom rezervacije aranžmana
 • 30% prilikom rezervacije aranžmana a ostatak najdalje 7 dana pred putovanje
 • Platnim karticama Dina, Master,Visa, Maestro.

 

 

POPUSTI I DOPLATE:

 

 • Deca od 0-3 godine ne plaćaju
 • Deca od 3-8 godina plaćaju 1.500,00 rsd
 • Ukoliko ne postoji dovoljan broj putnika  za polazak iz Banatskog Karlovca min(15) cena transfera do Pančeva je 500,00 rsd

 

 

NAPOMENA U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

MOLIMO PUTNIKE DA SE ZA FAKULTATIVNE IZLETE PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA U AGENCIJI 

 

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.U  SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5  DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja Turističke Agencije Organizatora Putovanja
Organizator putovanja: DISCOVERY HOLIDAYS licenca OTP 417/2020 kat. A20 od 25.02.2020.
Uz ovaj program ne važi garancija putovanja.
Za kompletnu ponudu Vas pozivamo da kontaktirate agenciju na broj telefona: +381 (0)11 409 54 56
ili email adresu: office@discoveryholidays.rs

Comments are closed.