Zell am See

Zell am See (Cel am Ze) je jedno od austrijskih omiljenih skijališta, sa zadivljujućim prizorima planina u okruženju i jezerom u dolini. Zajedno sa Kaprunom predstavlja centar ski regiona „Europa Sportregion“ sa 130 km uređenih staza. Srednjovekovno gradsko jezgro odlikuje veliki broj restorana, vinskih podruma, barova, ekskluzivnih prodavnica. Grad pored toga ima i klizalište, bazene, teniske terene, a možete da iskoristite večeri i za ugodne šetnje uz jezero. Skijalište ima 80 km staza koje su idealne za rekreativce i koje odlikuje odlična međusobna povezanost sistemom žičara, kao i sa susednim ski centrom Kaprun. Zell am See se preporučuje za porodični odmor i skijaše rekreativce.

Kaprun je tradicionalno austrijsko mesto koji se odlikuje bogatom ponudom kvalitetnog smeštaja, restorana, prodavnica. Skijalište se nalazi ispod glečera Kicštajnhorn (Kitzsteinhorn) što omogućava dugu sezonu, čak i do 10 meseci. Staze su ukupne dužine 50 km. Kaprun je udaljen 9 km od mesta Zell am See. Prednost oba mesta je blizina grada Salcburga i to što su međusobno dobro povezana. Ski bus i sistem žičara su uključeni u jedan ski pass koji pokriva oba mesta.

Informacije:

Cel am Ze / Kaprun (Zell am See / Kaprun) 765-3029 m
Putni pravac: Beograd – Zagreb – Ljubljana – tunel Karavanke – Villach – Spittal – Malnitz (autovoz) – Bad Gastein – Bruck an der Glocknerstrasse – Zell am See/Kaprun
Udaljenost: cca 770 km*

* autovozom kroz Tauerntunnel (Mallnitz/Obervellach – Böckstein, 12 km). Osim pomenutim autovozom, pristup iz smera Slovenije je moguć i Tauern autoputem preko Katschberg tunela i Tauern tunela, zatim dalje preko Bischofshofena prema dolini Gastein i dalje prema mestima Zell am See i Kaprun.

Regiju Salzburg (Salzburgerland) čine ukupno 22 ski regiona. Zahvaljujući neverovatnim pejzažima, odličnim uslovima, sređenim stazama i dobrim padinama, Austrija je godinama u samom skijaškom vrhu i privlači turiste iz celog sveta kako bi se oprobali na Alpima. Zahvaljujući povoljnoj klimi sezona skijanja je duga, sa centrom sezone od decembra do marta.

www.zellamsee–kaprun.com

Program boravka / putovanja i cenovnik broj 2 od 21.10.2013.

CENOVNIK NA UPIT

Austrija je svetski poznata skijaška destinacija koja podrazumeva dobro uređene ski staze odličnu ponudu hotela i apartmana, vrhunske škole skijanja, wellness sadržaje, termalne banje, bogat après ski program i kompletnu organizaciju koja je u Austriji uvek na visokom nivou. Sva skijališta su podeljene u četiri regije: Koruška (Bad Klajnkirhajm, Kačberg); Štajerska (Šladming, Krajšberg); Salcburg (Bad Gastajn/Bad Hofgastajn, Flahau, Cel am Ze/Kaprun) i regija Tirol sa ski centrima Kicbil (severni Tirol) i Matrei (istočni Tirol).

PROGRAM PUTOVANJA – sopstvenim prevozom:

1. dan – BEOGRAD – IZABRANO SKIJALIŠTE U AUSTRIJI – Dolazak u hotel / apartman, smeštaj posle 15.00 h po lokalnom vremenu.
2. dan – poslednji dan – Boravak u hotelu / apartmanu na bazi izabrane usluge.
Poslednji dan IZABRANO SKIJALIŠTE U AUSTRIJI – BEOGRAD – Napuštanje hotela / apartmana najkasnije do 10.00 h po lokalnom vremenu.
U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: Smeštaj u izabranom hotelu / apartmanu na bazi navedene usluge za 7 nodi / 8 dana.
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: ski pass (kupuje se isključivo na licu mesta), osim u hotelu Cube – Nasfeld gde je obavezan ski paket: smeštaj + ski pass; međunarodno putno zdravstveno osiguranje; boravišna taksa po lokalnom cenovniku (osim gde je drugačije navedeno) – cene lokalnih taksi su podložne promeni; pojedine usluge i doplate navedene u tabeli; doplata za jednokrevetnu sobu; doplate za Svečanu Božidnu i Novogodišnju večeru; individualni troškovi putnika.
VAŽNE NAPOMENE ZA BORAVAK / PUTOVANJE AUSTRIJA – INDIVIDUALNI CENOVNIK ZIMA 2013/2014
• Cenovnik br.2 “Austrija zima 2013/2014” je individualni cenovnik.
• Cenovnik je sastavni deo kataloga Ski & Board 2013.
• Svi važeći popusti su već uključeni u cenovnik. Za ostvarivanje važećih popusta iz cenovnika dovoljna je uplata akontacije u iznosu od 40% ukupne cene aranžmana.
• Cenovnik je rađen prema lokalnoj kategorizaciji i klasifikaciji hotela/apartmana zemlje odredišta.
• Sopstveni prevoz – smene su uglavnom subotom ili nedeljom, cene su za 7 nodi ili dnevne, minimum boravak od 7 nodi/8 dana (za kradi ili duži broj nodi, ili prelom smene, u zavisnosti od politike hotela i raspoloživosti soba-na upit.
• Postoji mogućnost MINIBUS PREVOZA sa kudne adrese iz Beograda do hotela na destinaciji.
• U svim hotelima ishrana je na bazi polupansiona – doručak i večera (doručak: samoposluživanje – izbor više jela); (večera: meni – klasičan način usluživanja – izbor više jela), osim u hotelima Resch i Aqi doručak je na principu samoposluživanja – izbor više jela, u hotelima Falkensteiner Sonnenalpe i Cristallo, pun pansion (doručak i ručak: samoposluživanje – izbor više jela; večera: meni – klasičan način usluživanja – izbor više jela ili samoposluživanje-izbor više jela) i hotelu Falkensteiner Club Funimation na principu all inclusive light usluge (doručak i večera: samoposluživanje – izbor više jela) i hotelu Cube polupansion (doručak i večera: samoposluživanje – izbor više jela).
• Svi hoteli i apartmani su na upit! Potvrda izabranog hotela se čeka po pravilu 48 h od uplate akontacije (u sezoni je moguće i duže, ne računajući vikend – subota / nedelja).

Važne napomene za apartmane: osim gde je drugačije navedeno, obavezna je doplata na licu mesta (isključivo gotovinom) boravišne takse, finalnog čišćenja, depozita (obavezan depozit za najam studija / apartmana se vraća na licu mesta prilikom razduživanja apartmana, ukoliko je studio / apartman vraćen neoštećen.
• U svim sobama / apartmanima je zabranjeno pušenje.


Agencija DISCOVERY HOLIDAYS nastupa u svojstvu SUBAGENTA.

Za kompletnu ponudu Vas pozivamo da kontaktirate agenciju na broj telefona: +381 (0)11 337 43 01
ili email adresu: office@discoveryholidays.rs

Comments are closed.